AKTUELLT

Vi uppdaterar vår hemsida och därför kan störningar förekomma och ev är inte alla aktiviteter mm uppdaterat. Vid frågor ring oss!

 

Vattengympa

Vattengympa 

Emelie inspirerar och instruerar alla vattengympare i poolen

Vattengympa är en effektiv och rolig träning som passar de allra flesta. Träning i vatten har flera fördelar så som:

  • att vi känner oss tyngdlösa
  • vi minimerar skaderiskerna
  • vi tränar flera muskelgrupper
  • vi använder vattnet som motstånd vilket innebär att du själv kan anpassa din ansträngningsgrad (ökad rörelsehastighet ger ökat motstånd).

Vattenfys

Här arbetar med stationer i vattnet och tar hjälp av vattenmotståndet, hantlar, ”bananer” och spinningcyklar. Vi tränar hela kroppen och ju mer ni tar i desto jobbigare blir det och bättre träning ger det.

12-kort till vattenaktiviteterna/cirkelträning kostar 900 kr, pensionär 700 kr. Bad före aktiviteten ingår. Enkelentré 90 kr, pensionär 70 kr.
Anmälan till vatten- och gymaktiviter sker på en tavla i badhusets entré. Vi släpper platserna en vecka innan själva passet. Givetvis går det bra att ringa in sin anmälan, även då tidigast en vecka innan. Drop-in kräver ingen anmälan, utan du är med i mån av plats. Ifall något pass eventuellt skulle bli inställt ringer vi endast till de som står uppsatta på whiteboarden i entrén.

 

Från vänster, Kerstin, Monika, Rosita, Owe och Lisbeth

Vi frågade några av våra trogna vattengympare varför just vattengympan tilltalar dom och svaret blev detsamma från dom alla!

”Det är en rolig träningsform som är skonsam för kroppen”

”Man kan anpassa efter sin egen förmåga vilket gör att alla kan vara med”

”Jag trodde förr att denna träningsform endast var för kvinnor men ack så fel jag hade” säger Owe och tillägger att det passar honom som handen i handsken och att han hoppas fler män vågar testa.